Вртић “Сунчица“

Вртић «Сунчица», један је од једанаест вртића у склопу Предшколске установе «Бамби» Кула, који су распоређени у шест насељених места општине Кула. Налази се у Кули на адреси Јосипа Крамера бр.19.

Са радом је почео 31.03.1969. године, као први вртић у Кули, који обухвата децу од 8 месеци до 7 година; а име је добио 1999. године по доброј вили из бајке. Вртић је уједно и колевка целодневног боравка деце и тада је био једини вртић у Војводини који је радио у две смене а традицију је задржао и до данас. Дуги низ година био је објекат са највећим капацитетом, а такође и са највећим бројем уписане деце.

Сам објекат је наменски граћен (стари тип), велики је леп и функционалан. 1996. године одвојено је од оближње фабрике и уведено грејање на лож уље изградњом самосталне котловнице.1997. изграћен је и посебан улаз за дистрибуцију намирница. Адаптацијом 2005. године, када је решен проблем равног крова, комплетном изменом кровне конструкције начињен је први корак у остварењу планиране комплетне адаптације зграде. Други корак изведен је у августу 2007., пред почетак нове школске године, када је измењена сва дрвенарија. Предстоје још и адаптација и измена инсталација – електричних и водоводних; затим  подова, зидова; као и реорганизација унутрашњег простора у је рађено задњих неколико година, почев од адаптације санитарног чвора у спаваћој соби, преко измене подова. Пред почетак ове школске године уређено је двориште уградњом кућице-тобогана, поправком и фарбањем реквизита.

Објекат вртића «Сунчица» је спратна зграда од 900 м2, са 1326 м2 отвореног простора. То је  уједно и управна зграда са укупно ——– радника и 130 деце распоређених у 6 васпитних група. У приземљу објекта налази се 5 канцеларијских просторија и једна заједничка за одржавање састанака, као и архива; поред ових у приземљу се налазе и  пријемни хол, затим, две радне собе за децу млађег (1-2год.) и старијег(2-3 год.) јасленог узраста, једна радна соба за децу најстаријег предшколског узраста ( 6-7 год.), санитарни чвор централна кухиња са засебним улазом за дистрибуцију намирница, и котловница.На спрату се налази још једна канцеларија, заједничка трпезарија, четири радне собе за различите узрасте деце ( млађа 3-4 год. и средња 4-5 год. Васпитна група; старија васпитна група 5-6 год. и једна мешовита 3-7 год. у сменама), као и два засебна санитарна чвора (за децу јасличног и млађег узраста собе имају сопствени санитарне чворове).  Што се тиче отвореног простора он садржи травнати део, део са реквизитима за јаслице и реквизитима за децу старијег узраста ( клацкалице, љуљашка, пешчаник).