По сећању:

Вртић “Невен“

1949. године на иницијативу АФЗ „Сељачка задруга“ оснива прво одељење у Сивцу за децу предшколског узраста. Одељење је било целодневног боравка с циљем збрињавања деце док су радници на њиви.

Објекат се налазио у кући Јовића (на углу у улици М.Тита бр.50). Намештај је био направљен у задружној радионици. Деца су имала једнаке шивене кецеље, добијала су два оброка дневно и спавала у објекту.

Из куће Јовића објекат се сели у Санџачку улицу – нема више обданишта већ вртић.

1973. године, вртић се пребацује у школу и у групи је било 30 – оро деце. Наредних пар година је у вртићу било две, а дешавало се да буде и једна васпитна група.

1984. год. родитељи на радној акцији уређују вртић. Срушена је стара зграда у дворишту вртића. Зграда је оронула и била је опасност за децу, па су се родитељи организовали, порушили зграду, расчистили материјал и ослободили простор за игру.

1994. год. зграда је поново преуређивана, а 1994/95 почела је са радом и прва група целодневног боравка и ту се задржала до 7.11.2005. год.

19.11 2008. вртић се сели у реновирану учионицу, коју је добио од школе „20. октобар“. Од тада објекат „Невен“ ради само у преподневној смени са једном предшколском васпитном групом. Рад се одвија по моделу Б.