Генереција 35/36

Према сведочењу најстаријег радника – васпитача Павлов Алинке прва група забавишта оформљена је 1920 године.

У периоду од 1945. године вртић је био у саставу школе. Рад са децом базирао се на игри и дружењу, ужину су доносили од куће. До тада је био рад са децом на добровољној бази интересовања деце и родитеља, а од тада почиње да се врши упис деце у вртић. Појављује се веће интересовање и у периоду од 1950. године формира се још једна група. Вртић је у том периоду био у саставу школе, а рад се одвијао без наставног програма. 1961. године основана је предшколска установа за васпитање и образовање “Бамби“ Кула, која обухвата све групе забавишта на подручју општине Кула и тада је забавиште пресељено у згрду у улици М.Тита број 148. Од оснивања установе забавиште се одваја од школе и ради као самостална рада организација.

Рад у установи почиње да се одвија на основу плана и програма предшколске установе. Ужина се припрема у вртићу. Од 1984-88. године објекат је у више наврата реновиран, вршени су радови на уређењу отвореног простора.

Стара зграда

 

2006. године завршена је реконструкција старог објекта школе (некадашња гимназија) и 7.11.2006. године вртић се преселио у ново адаптирани наменски прилагођен објекат деци вртића. Средства за реконструкцију обезбедила је општина, а и у сусрет су нам изашли многи спонзори, и житељи нашег села који су свесрдно помогли да би објекат био што пре усељив. У селу је владало велико интересовање, одушевљење да се после дужег мрачног периода у селу нешто лепо дешава, а поготово што је то намењено деци.

 

 

 

 

 

 

 

Данашњи изглед вртића

 

У приземљу новог објекта налазе се јаслице за децу узраста 1-3 године, обданиште за децу од 3-6 година, а на спрату бораве деца предшколског полудневног боравка. Отворени простор објекта није у потпуности довршено, па се планира озелењавање и постављање нових реквизита.