Веверица – О нама

Прво забавиште у Црвенки отворено је још у 19-ом веку, тачније 1890-е године. Пре Првог светског рата 1900-е године забавиште се налазило у приватном стану Карл Велкера. Након рата забавиште се пресељава у евангелистичку школу која је била приступачна свој деци (прва зграда Бамбија).

1923-е године отвара се ново забавиште у којем су боравили немачка деца која су поред меатерњег учила и српски језик. Та зграда се налазила код данашње железничке станице.

За време Другог светског рата деца су одлазила на оближњи салаш и о њима су водили бригу васпитачице које су школоване у Немачкој.Након Другог светског рата забавиште наставља са радом у старој згради све до 1961-е године када се отвара ново забавиште “Бамби“ у улици Ивана Милутиновића и ту остаје до 1983-е године. Зграда је тада имала две васпитне групе.

1977-е године број деце се увећао тако да су се две васпитне групе преселиле у ОШ “Ј.Ј.Змај“ где је вртић добио једну учионицу на коришћење.

1982-е године вртић се пресељава у зграду на месту некадашње евенгелистичке школе. Ову зграду вртић је добио на коришћење од школе.

2006-е године забавиште се пресељава у реновирани део ОШ “Вук Караџић“ у којем смо и данас.

Вртић ради у преподневној смени

Васпитачи су:
Маравић Марија припремна предшколсак група „Лептирићи“
Поповић Гордана припремна предшколсак група „Звездице“

 

Васпитне групе 

Втић “Веверица“ Црвенка  има 67 деце.

Три припремне предшколске групе

Васпитачи: Марија Маравић – група “Лептиричи“ 22 деце

Гордана Поповић – група “Звездице“ 22 деце

Микулић Јасмина – група “Медведићи“ 23 деце

 

 

 • Избор писма

 • Контакт

  Е маил:
  pubambi@gmail.com

  Телефони:
  025-722-139
  025-729-990
 • Архива

 • Број посета

  • 745951Укупно посета:
  • 3Тренутно на сајту:
 • Питајте нас